Ο "κουρκουμάς" ή αλλιώς κιτρινόριζα, είναι ποώδες, πολυετές φυτό, που καλλιεργείται εδω και 5.000 χρόνια περίπου κυριώς στις Ασιατικές τροπικές χώρες. Όταν οι ρίζες του δεν καταναλώνονται φρέσκες, βράζονται, στη συνέχεια αποξηραίνονται και τέλος αλέθονται σε σκόνη.
Ο κουρκουμάς έχει πλούσια αντιφλεγμονώδη δράση και προσφέρει μια σειρά από ευεργετικά για τον οργανισμό μας οφέλη.
Στη μαγειρική αποτελεί το βασικό συστατικό του μείγματος Curry, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε συνταγές με κοτόπουλο, ρύζι, σούπες και σάλτσες, όπου εκτός από την ιδιαίτερη γεύση του, προσδίδει και το μοναδικό χαρακτηρηστικό χρυσοκίτρινο χρώμα του.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 800g




