ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Το Μείγμα "Κάρυ" είναι ένα μείγμα διαφορετικών αυτούσιων μπαχαρικών και χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση στο κοτόπουλο, στο ρύζι, στο ψάρι καθώς και σε άλλες γαστρονομικές εφαρμογές με βάση το κρέας και τα λαχανικά.
Η λέξη "κάρυ" προέρχεται από τη λέξη "kari" των Ταμίλ, που σημαίνει "σάλτσα νοστιμιάς για το ρύζι".
Στην Ινδία σχεδόν κάθε οικογένεια ετοιμάζει το δικό της παρόμοιο μείγμα αυτούσιων μπαχαρικών, για να αρωματίσει τα φαγητά που φτιάχνει.
Το σύνηθες κύριο συστατικό, από το οποίο το γνώριμο σε εμάς "Μείγμα Κάρυ" παίρνει το χρώμα του, είναι ο κουρκουμάς ή αλλιώς κιτρινόριζα.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 800γρ