Η “ρίγανη“ είναι αρωματικό, πολυετές, ιθαγενές και θαμνώδες φυτό της Μεσογείου και της κεντρικής Ασίας, με πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Η συλλογή της γίνεται κατά την ανθοφορία της. Στη συνέχεια τα άνθη ξεραίνονται σε ειδικά υπόστεγα ή ξηραντήρια, τρίβονται και κοσκινίζονται.
Είναι από τα βασικότερα υλικά της Ελληνικής και Ιταλικής κουζίνας, βασικό συστατικό πολλών καρυκευμάτων που απευθύνονται σε κρέας και χρησιμοποιείται κυρίως σε λουκάνικα, κεφτέδες, σάλτσες και φυσικά στη διάσημη ελληνική χωριάτικη σαλάτα.
Η Ελληνική ρίγανη (Greek oregano) θεωρείται δικαίως από τις καλύτερες ποικιλίες παγκοσμίως.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 400γρ.